Vår första internationella medlem

 
Vår första internationella medlem kommer från Durbuy i Belgen.
Östhammars kommun har ett omfattande vänortssamarbete med Durbuy som ligger i Vallonien i Belgien. Vår nya medlem därifrån är lärare och är engagerad i ungdomsutbytet mellan våra kommuners gymnasieskolor. Vid senaste utbytet i Durbuy, där vår vicepresident och skattmästare deltog, förrättades invigingen.
Vid en privat tillställning svor hon eden och drack skålen ur vinprovarkoppen.

Höstmöte och invigning av nya medlemmar

                    

En sval kväll i oktober, närmare bestämt den 26:e, samlades vi till en höstfest och för att inviga nya medlemmar i sällskapet.

Efter litet mingel och information om vad som skulle hända under kvällen intogs en buffé bestående av ostpaj, lantpaté, skinka, ostar, grönsaker, frukter, mörk choklad och bröd. Till det bjöds beaujolaisviner från samtliga 12 vinhus i beaujolaisdistriktet. Det var ingen regelrätt vinprobning utan avsmakning av de olika sorterna. Från Systembolagets beställningsortiment kan man beställa en låda med alla 12 vinerna.

När vi stillat den värsta hungern och stämningen var på topp så vidtog invigning av de nya medlemmarna.
Det kändes väldigt bra att kunna inviga hela 13 nya medlemmar, som alla svor eden och drack invigningsskålen i vinprovarkoppen som sedan hängdes om halsen under jubel från de övriga medlemmarna.

Tidigare i höstas hade en liten grupp medlemmar i regi av STF (Svenska Turistföreningen) besökt Beaujeu.
Man hade cyklat omkring i trakten och bott på ett privat gästhem. Som grädde på moset denna kväll fick vi lyssna på deras upplevelser och se vackra och inbjudande bilder därifrån.
Gästhemmets e-post: [email protected]

RSS 2.0